• Посилання скопійовано

Графік надходження COVID-вакцин в Україну: у Кабміні озвучили деталі

Денис Шмигаль розкрив деталі графіку надходження вакцин від коронавірусу в Україні. До кінця травня очікуються поставки кількох препаратів

Графік надходження COVID-вакцин в Україну: у Кабміні озвучили деталі

«РБК-Україна» розповідає, що глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль розкрив деталі графіку надходження вакцин від коронавірусу в Україні. До кінця травня очікуються поставки кількох препаратів.

Про це він розповів у ході години запитань до уряду у парламенті.

«Стосовно підписаних контрактів. З компанією Pfizer підписано контрактів на 21,2 млн доз вакцин. З них – 1,2 млн доз по ініціативі COVAX. По цій ініціативі уже 240 тисяч доз поставлено в Україну. До кінця травня має бути поставлено майже 350 тисяч доз, у другому кварталі – 500 тисяч, інші поставки – в 3 і 4 кварталі відповідно», – сказав Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що законтрактовано 10 млн доз вакцини Novavax.

«Novavax – 10 млн доз, 4 млн доз – у серпні, потім 2 млн доз щомісячно», – сказав він.

Також понад 10 млн доз вакцини Україна отримає від компанії AstraZeneca.

«AstraZeneca – понад 10 млн доз: 6,8 млн – по COVAX, а 2 млн – від Serum інституту. 1,2 млн доз ми очікуємо з Польщі за домовленістю з Європейською комісією. По сто тисяч нам також обіцяють наші країни-партнери», – зазначив глава уряду.

Прем'єр-міністр додав, що по 500 тисяч доз від Serum інституту може бути поставлено в травні, червні та липні, згідно з підписаним контрактом, а майже 900 тисяч уже поставлено.

«По Sinovac – 1,9 млн доз. І відповідно також є графік: 26 травня – 500 тисяч і ще 200 тисяч доз на початку червня», – сказав глава Кабміну.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»