• Посилання скопійовано

Як планують повернути трудових мігрантів в Україну?

Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроєкт щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів

Як планують повернути трудових мігрантів в Україну?

Під час чергового засідання комітету ВРУ було розглянуто законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів (№ 4669), яким пропонується стимулювати громадян України, які працюють за кордоном, повернутися на Батьківщину, зокрема, шляхом надання державної допомоги на започаткування підприємницької діяльності.

За наслідками обговорення члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект № 4669 до порядку денного сесії та прийняти за основу за результатами розгляду у першому читанні, альтернативний законопроект № 4669-1 рекомендовано включити до порядку денного та відхилити.

Проєктом акта передбачається запровадження надання допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів виходячи з наявності у них страхового стажу за рахунок двох джерел, зокрема:

1) за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття одноразово на безповоротній основі - для громадянам України, які мають страховий стаж понад 10 років;

2) за рахунок коштів державного бюджету України, передбачених в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на поворотній основі – для громадян України, які мають страховий стаж менше 10 років.

Передбачається, що таку допомогу зможуть отримати в установленому порядку понад 700 осіб.

***

  

Автор: Русанова Ганна

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»