• Посилання скопійовано

В Україні упаковку харчів приведуть у відповідність до європейських стандартів

1 червня Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт №4568 про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами

В Україні упаковку харчів приведуть у відповідність до європейських стандартів

Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами» (проект Закону зареєстровано за №4568).

Законопроектом пропонується визначити правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами у процесі їх виробництва, обігу та використання з метою забезпечення захисту здоров’я людей та інтересів споживачів.

Проектом пропонується встановити:

  • вимоги до матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами; порядок державної реєстрації речовин та процесів, які використовуються у виробництві таких матеріалів і предметів;
  • особливості маркування, декларування відповідності та забезпечення вимогам простежуваності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами;
  • вимоги щодо належної виробничої практики тощо з урахуванням відповідних положень актів ЄС, зокрема: Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) 1935/2004 від 27.10.2004 щодо матеріалів та виробів, що контактують з харчовими продуктами, яким скасовуються Директиви 80/590/ЄЕС та 89/109/ЄЕС; Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) 282/2008 від 17.11.2008 щодо переробленої пластмаси та виробів, призначених для контакту з харчовими продуктами.

Відповідні зміни пропонується внести також до законів «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»