• Посилання скопійовано

Уряд пом'якшив карантин в Україні: що змінюється?

Кабмін переглянув обмеження адаптивного карантину, який діє на території країни. Зокрема, це стосується роботи ресторанів, організації масових заходів та роботи кінотеатрів

Уряд пом'якшив карантин в Україні: що змінюється?

За інформацією РБК-Україна, Кабмін переглянув обмеження адаптивного карантину, який діє на території країни. Про це йдеться в постанові Кабміну від 02.06.2021 р. №583, яку було опубліковано на сайті КМУ тільки ввечері 7 червня.

Постанову №583 опубліковано в "Урядовому кур'єрі" №108 від 08.06.2021 р. Відповідно  зміни почали діяти з 8 червня.

Зокрема, в Україні дозволено проведення масових заходів, у тому числі в розважальних закладах та закладах громадського харчування. Проте за умови, що на одну людину буде виділено 4 квадратних метри площі будівлі, території або при заповненості на більше двох третин місць.

При цьому робота ресторанів дозволена цілодобово, а відстань між столиками зменшено з 2 до 1,5 метрів.

Крім того, обмеження не застосовуються, якщо у всіх учасників і організаторів заходу негативний результат тесту на коронавірус методом ПЛР або експрес-тест, який був проведений не більше ніж за 72 години до заходу, або є документ, що підтверджує отримання двох доз вакцини.

Також в кінотеатрах та інших закладах культури дозволено приймати відвідувачів у разі наповненості залів не більше ніж на дві третини місць.

При цьому тепер можуть відновити свою роботу Готелі, Хостели, Кемпінги.

Крім того, тепер при в'їзді в Україну іноземці можуть пред'являти не тільки негативний ПЛР-тест, але і негативний тест на антиген або міжнародний сертифікат про повний курс вакцинації від коронавірусу препаратами, схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»