• Посилання скопійовано

При наданні субсидії врахували дохід члена родини, який не проживає у квартирі: що робити?

Ми з чоловіком мешкаємо удвох. Але за нашою адресою зареєстрований старший син. Та з нами він не проживає, про що ми надаємо довідку зі сільської ради з іншого села у відділ субсидії (що він не проживає, але зареєстрований). Чи правомірні дії працівників соцзахисту, що нараховуючи нам субсидію, порахували й дохід сина та його дружини?

При наданні субсидії врахували дохід члена родини, який не проживає у квартирі: що робити?

На запитання відповідає Марина Литовка, головний спеціаліст Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але фактично не живуть, наприклад, якщо це повнолітній син то в декларації, у розділі II, потрібно відобразити і членів його сім’ї також – дружину та дітей, навіть якщо вони зареєстровані за іншою адресою.

Разом з Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. А також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою.

Відповідно до п. 25 Постанови КМУ від 02.02.2021 р. №848-95-п «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», доходи членів домогосподарства, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично за даною адресою не проживають, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються.

Отже, дії структурного підрозділу з питань соціального захисту населення субсидії не є правомірними, тому що доходи тих, хто зареєстрований, але фактично не проживає у помешканні, не потрібно враховувати під час розрахунку розміру субсидії. Ви можете оскаржити їх дії у суді.

***

Читайте також: 

Джерело: Безоплатна правова допомога

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»