• Посилання скопійовано

Україна починає бета-тестування «ковід-сертифікатів»

З 1 липня на «Дії» почалося бета-тестування електронних ковідних сертифікатів. Тобто проходить випробування система, яка дозволить українцям отримувати офіційний документ (зокрема, і в електронному вигляді) про те, що вони були належним чином вакциновані. А це перший крок для вільного перетину кордонів (із тими країнами, які ці сертифікати визнаватимуть)

Україна починає бета-тестування «ковід-сертифікатів»

Україна завершує підготовку до впровадження «ковід-сертифікатів». Документ повністю відповідатиме вимогам Європейської Комісії. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів 30 червня.

За словами очільника Уряду, сертифікат можна буде згенерувати у застосунку та на порталі Дія. У подальшому документ можна буде також отримати в сімейного лікаря.

«Ми вже ухвалили необхідну постанову Кабінету Міністрів, яка визначає порядок використання таких сертифікатів. Все готово до запуску документів, і вже з 1 липня почнеться їх бета-тестування. Наша мета – повернути українцям можливість безперешкодно подорожувати світом», – наголосив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр дав доручення Віце-прем’єр-міністру з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній активізувати роботу щодо завершення аудиту українського електронного сертифікату та підписання відповідної угоди з Єврокомісією.

«Дія» теж повідомила про початок тестування ковідних сертифікатів в своїй системі. Взяти участь у тестуванні наразі можуть українці, що отримали 2 дози щеплення вакциною від COVID-19 на території України. Щодо тих, хто отримав щеплення за кордоном, можливість отримання ними ковідних сертифікатів в Україні поки що лише обговорюється. 

Всі тестувальники отримають доступ до системи протягом 48 год. 

Зареєструватися для тестування можна за посиланням.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»