• Посилання скопійовано

Якими будуть COVID-сертифікати та коли українці зможуть з ними подорожувати за кордон?

Внутрішній сертифікат використовуватиметься на території України як перепустка на концерт, змагання або інші масові заходи

Якими будуть COVID-сертифікати та коли українці зможуть з ними подорожувати за кордон?

Мінцифри в Телеграм повідомляє, що зовсім скоро українці зможуть користуватися цифровим документом, який підтверджуватиме статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від коронавірусної хвороби.

Які будуть COVID-сертифікати?

Внутрішній сертифікат використовуватиметься на території України як перепустка на концерт, змагання або інші масові заходи.

Зовнішній сертифікат перевірятимуть на кордоні з ЄС, а також тих країн, з якими будуть взаємно визнані документи про вакцинацію.

Для виїзду за кордон міжнародний сертифікат у Дії можна буде використовувати лише після взаємного визнання цифрового документа з ЄС та іншими країнами світу. Про це Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів у своїй новій колонці для “Обозреватель”.

Як буде проходити схвалення українських COVID-сертифікатів в ЄС та які країни приєднані до системи COVID-сертифікатів, читайте в колонці.

Хочемо, щоб у майбутньому COVID-сертифікат допомагав контролювати епідеміологічну ситуацію в країні та зупинив поширення коронавірусу у світі.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»