• Посилання скопійовано

Підвищення тарифів на електроенергію для населення відклали до вересня

Уряд вирішив продовжити термін дії чинної моделі ПСО ще на один місяць, до 31.08.2021

Підвищення тарифів на електроенергію для населення відклали до вересня

Кабінет міністрів продовжив до 31 серпня 2021 року дію постанови про покладення спеціальних обов'язків (ПСО) на учасників ринку електричної енергії. До початку осені буде діяти тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 гривень за кВт·год.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на засідання уряду 28 липня, яке транслювалося у Youtube.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, постанова про ПСО єдиним механізмом, який врегульовує питання розрахунків між учасниками ринку в рамках застосування фіксованої ціни для побутових споживачів із застосуванням єдиного тарифу – 1,68 грн/кВт год.

Планувалося, що механізм ПСО діятиме до 1 серпня. За розрахунками Міненерго, перехід на ринкові ціни призвів би до збільшення тарифів для населення вдвічі.

«Враховуючи зазначене та необхідність продовження захисту побутових споживачів від різкого зростання ціни на електричну енергію, пропонується продовжити термін дії чинної моделі ПСО ще на один місяць, до 31.08.2021. Це створить передумови для більш ефективного опрацювання із зацікавленими сторонами оновленої моделі ПСО з наступним її направленням на розгляд до Кабінету міністрів України», – зазначають автори проекту постанови.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»