• Посилання скопійовано

Осінній локдаун: вакцинованим дозволять працювати та відвідувати усі заклади (проєкт постанови ВРУ)

Зареєстровано проєкт постанови ВРУ про особливості поширення на вакцинованих осіб обмежень, встановлених з метою протидії COVID-19. Пропонується під час локдауну дозволити працювати підприємствам, де вакциновано 80% працівників. Також всі заклади мають залишитись відкритими для щеплених відвідувачів та клієнтів

Осінній локдаун: вакцинованим дозволять працювати та відвідувати усі заклади (проєкт постанови ВРУ)

Зважаючи на критичну ситуацію внаслідок пандемії COVID-19, враховуючи високу ефективність вакцин та низький рівень можливості зараження вакцинованими особами, з метою недопущення поширення на таких осіб надмірних обмежень через карантин 7 вересня нардепи з партії "Голос" зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови ВРУ №6002 «Про особливості поширення на вакцинованих осіб обмежень, встановлених з метою протидії поширенню пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (завантажити).

Ним пропонується у разі запровадження на всій території України чи на території окремого регіону заборони (обмежень) на:

  • приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах чи інших закладах розважальної діяльності;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;
  • приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах;
  • роботи закладів, що надають послуги з розміщення,

не поширювати ці обмеження на госпсуб'єктів, не менше 80% працівників яких пройшли повний курс вакцинації від COVID-19.

Таким суб'єктам господарювання, як виняток, пропонують дозволити прийняття (обслуговування) виключно відвідувачів (клієнтів), які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, за умови пред'явлення ними документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Не може бути заборонене проведення масових заходів за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

У разі прийняття ця Постанова набере чинності з дня, наступного за днем її опублікування.

Читайте також: З 13 вересня Україна перейде у «жовту» зону, – МОЗ

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»