• Посилання скопійовано

Регіони готуються до «жовтої» зони (ситуація в областях)

Карантин в Україні найближчими днями посилять – буде введено обмеження «жовтої» зони. Нові правила цієї зони, зокрема, регламентують роботу шкіл – в очному форматі можуть працювати лише ті, в яких у 80% педагогів є COVID-сертифікат

Регіони готуються до «жовтої» зони (ситуація в областях)

Карантин в Україні найближчими днями посилять - буде введено обмеження "жовтої" зони. Нові правила цієї зони, зокрема, регламентують роботу шкіл - в очному форматі pможуть працювати лише ті, в яких у 80% педагогів є COVID-сертифікат.

Детальніше про те, як в областях України готуються до посилення обмежень - в матеріалі РБК-Україна.

 

Чернівецька область

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осавчук заявив, що дистанційного навчання в регіоні не буде. За його словами, школи, де рівень вакцинації серед педагогів нижче 80%, закриють на карантин, а діти сидітимуть вдома.

"Цієї осені не буде дозволено викладання онлайн. Дистанційного освітнього процесу не буде", - сказав він.

 

Закарпатська область

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков заявив, що в "жовтій" зоні зможуть працювати тільки ті навчальні заклади, де не менше 80% персоналу отримали одну або дві дози вакцини.

Ті навчальні заклади, де вакциновано менше 80% персоналу, закриють на карантин. Йдеться про садочки, школи та виші.

 

Львів

Мер Львова Андрій Садовий заявив про погіршення ситуації з коронавірусом у місті. За його словами, якщо негативна динаміка збережеться протягом наступного місяця, то Львів чекає жорсткий карантин.

 

Полтавська область

За словами голови Полтавської ОДА Олега Синьогубова, з 1281 школи області лише в 334 80% педагогів мають хоча б одне щеплення.

Що стосується шкіл, то в разі введення "жовтої" зони працювати зможуть лише третина (246 шкіл), решта перейдуть на дистанційку. Синьогубов також уточнив, що ні в одному виші поки не вакцинувалася необхідна кількість викладачів.

 

Нові правила "жовтої" зони

Школи та бізнес у "жовтій" зоні зможуть працювати, якщо у 80% педагогів є covid-сертифікат. Документ може бути двох видів: "жовтий "(для однієї дози) або "зелений" (для двох доз).

***

Читайте також: Увага! Уряд змінив правила карантину: чого чекати?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»