• Посилання скопійовано

В Україні запрацює застосунок для відстеження контактів хворих з коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я посилить відстежування контактів хворих на COVID-19

В Україні запрацює застосунок для відстеження контактів хворих з коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я посилить відстежування контактів хворих на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю порталу Ліга сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Щоб допомогти й інформувати людей про те, як поводитися, про профілактичні заходи, на рівні усіх обласних центрів контролю профілактики хвороб зараз впроваджують ще один застосунок "GO. Data". Це інформаційна система, розроблена ВООЗ, успішно пропілотована на рівні Чернівецької області. Вона дозволяє фіксувати усі випадки контактів, вибирає перелік людей, яких треба набрати, і автоматично набирає номер, але вже розмову веде лікар", - сказав Кузін.

Також використовуватиметься застосунок "Вдома".

"Бачимо, коли людина встановила застосунок, але не натиснула кнопку "активувати". Чи коли активувала, а потім видалила. Така інформація потрапляє до Нацполіції. ...Ці механізми будемо використовувати, вони зафіксовані в окремій постанові головного державного санітарного лікаря. Ми їх також перенесли і зараз зафіксували у відповідному наказі МОЗ", - сказав Кузін.

Також він поінформував, що МОЗ буде співпрацювати з Нацполіцією, щоб забезпечити активний контроль за дотриманням маскового режиму.

Всього, за словами Кузіна, з травня 2021 року було накладено 350 000 постанов за порушення маскового режиму.

Головний державний санітарний лікар нагадав, що в Україні діє заборона перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, які закривають рот і ніс.

Працівник Нацполіції може виносити відповідну постанову лише у випадку, якщо не дотримується ця норма.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 13 вересня, Кабінет Міністрів ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

Зокрема, ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції, так звані “жовтий” або “зелений”, та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс.

Так, у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спрощено вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»