• Посилання скопійовано

Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі Дія

Від сьогодні на порталі Дія можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію

Міжнародні COVID-сертифікати можна згенерувати на порталі Дія

Для цього потрібен буде лише електронний підпис. Діяти COVID-сертифікат буде 365 днів.

«Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку Дія. Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі Дія. Так українці, що не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або Дія.Підпису, зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Адже українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС», – зазначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Згенерувати COVID-сертифікат можна буде в декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі Дія. Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката, якою ви дозволяєте ЕСОЗ передати Дії медичні дані для COVID-сертифіката. Для підпису на порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку Дія, так і будь-яким іншим електронним підписом. Як отримати електронний підпис, можна дізнатися за посиланням.

Після отримання вашого підпису під Повідомленням про згоду надати медичні дані Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

«Чим більше людей отримають щеплення, тим менша ймовірність настання “червоного” рівня епідемічної небезпеки. Вакцинація – це єдиний спосіб захистити себе від небезпечної хвороби та залишити жорсткі обмеження в минулому. Вакцинація двома дозами дозволяє отримати міжнародний COVID-сертифікат на рік, а це, крім захисту вашого здоров’я, надає вам і певний бонус – можливість подорожувати різними країнами в умовах пандемії», – зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат із порталу Дія, дивіться у відео

Проєкт реалізований Мінцифрою спільно з МОЗ України, НСЗУ та за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проєкту EU4DigitalUA і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

***

Читайте також: У «Дія» стали доступні «жовті» COVID-сертифікати

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»