• Посилання скопійовано

Коли розпочнуться осінні канікули в Україні через погіршення ситуації з COVID-19?

На початку поточного тижня окремі регіони вирішили відправити школярів на канікули з 18 жовтня. А 13 жовтня МОЗ прийняв рішення ініціювати дострокові канікули по всій території України

Коли розпочнуться осінні канікули в Україні через погіршення ситуації з COVID-19?

Осінні канікули в школах в Україні заплановані на кінець жовтня. Разом з тим, через ситуацію з коронавірусом в деяких областях графік трохи змістився.

Детальніше про те, де і коли школи йдуть на канікули – в матеріалі РБК-Україна.

Так, з 18 жовтня на канікули йдуть школярі в:

  • Черкасах,
  • Харкові,
  • Івано-Франківську,
  • Вінниці,
  • Хмельницькому,
  • Херсоні,
  • Сумах.

З 25 жовтня відпочиватимуть школярі Львова, Дніпра, Миколаєва, Полтави.

Спочатку в Україні рекомендувалося вводити з 25 жовтня. Однак, кожен регіон сам визначає дату початку канікул. Регіони вирішили відправити школярів відпочивати на тиждень раніше, зокрема, через ситуацію з коронавірусом.

Відзначимо, на даний момент вся Україна знаходиться в "жовтій" зоні адаптивного карантину. Згідно з новими правилами, в цій зоні можуть працювати очно лише ті школи, де 80% педагогів мають хоча б одну дозу вакцини або ж негативний ПЛР-тест. Винятком є лише молодша школа і дитячі садки, їх робота не обмежується.

Разом з тим, у разі введення в регіоні "червоної" зони, очно зможуть працювати лише ті школи, де педагоги 100% вакциновані двома дозами. Також допускається негативний ПЛР-тест. У "червоній" зоні робота початкової школи та садочків також не обмежується.

 

Осінні канікули для  школярів м. Києва розпочнуться з 25 жовтня

Діти в усіх столичних школах підуть на осінні канікули за графіком – з 25 жовтня. Причин для дострокового початку канікул немає. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

 

UPD_13/10/2021 о 10.40

МОЗ ініціює дострокові шкільні канікули

За інформацією МОЗ, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала пропозицію Міністерства охорони здоров’я рекомендувати МОН звернутися в установленому порядку до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.
Тож, скоріш за все, по всій території України осінні канікули почнуться раніше – з 18 жовтня.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»