• Посилання скопійовано

Поліція почала активно штрафувати за відсутність масок

За місяць посиленого карантину поліція виписала понад 40 тисяч штрафів за відсутність маски

Поліція почала активно штрафувати за відсутність масок

За інформацією Національної поліції Україні, з 23 вересня по 25 жовтня було складено 4888 адміністративних протоколів за порушення правил карантину та 40 581 постанову через перебування осіб у громадських місцях без захисних масок. Розповідає МОЗ.

Адміністративні протоколи складали у більшості відносно юридичних осіб. Йдеться про ч. 1 ст. 44-3 “Порушення правил щодо карантину людей” Кодексу України про адміністративні правопорушення

Порушення відповідної статті тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу. Для громадян це від 17 000 до 34 000 гривень, для посадових осіб – від 34 000 до 170 000 гривень. 

Ігнорування норми щодо наявності захисної маски тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 грн до 255 гривень. 

Нагадаємо, з 23 вересня на території України встановили жовтий рівень епіднебезпеки. Станом на 26 жовтня вже вісім областей перебувають на червному рівні епіднебезпеки.

Раніше Міністерство охорони здоров’я пояснило, чому захисні маски повинні носити всі без виключення.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»