• Посилання скопійовано

1934 грн – розмір мінімальної пенсії з 1 грудня 2021 року

З 1 грудня 2021 року відбудеться черговий перерахунок пенсій у зв'язку з початком дії нового розміру прожиткового мінімуму

1934 грн – розмір мінімальної пенсії з 1 грудня 2021 року

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє, що з 1 грудня, у зв’язку зі збільшенням розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» до 1934 грн., без додаткового звернення особи, органами Пенсійного фонду буде проведено перерахунок пенсій, мінімальний розмір пенсії становитиме 1934,00 грн, максимальний розмір пенсій – 19340,00 грн. Також зростають доплати за понаднормативний стаж, розміри надбавок, доплат, підвищень, які залежать від розміру прожиткового мінімуму.

У зв’язку зі збільшенням з 1 грудня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати до 6500 грн, відповідно до ч. 2 ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» збільшиться розмір пенсій у 65-річних пенсіонерів за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок – 30 років страхового стажу.

Перерахунок пенсій буде проведено автоматично та не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»