• Посилання скопійовано

МОЗ затвердило протиепідеміологічні заходи для гірськолижних курортів!

Зима – традиційний час, коли велика кількість туристів відвідує гірськолижні курорти України. Але таке скупчення людей зараз означає загрозу швидкого поширення Covid-19. Тому МОЗ затвердило постанову про протиепідемічні заходи під час роботи гірськолижних курортів на період коронавірусного карантину

МОЗ затвердило протиепідеміологічні заходи для гірськолижних курортів!

1 грудня 2021 року МОЗ затвердило Постанову №21, що визначає протиепідемічні заходи яких має дотримуватись cy6’ект господарювання, який надає готельні та інші послуги відвідувачам (клієнтам) гірськолижних курортів.

З текстом постанови можна ознайомитися тут.

Зокрема, керівник a6o уповноважена ним відповідальна особа такого курортного суб’єкта господарювання має забезпечити:

  • проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни;
  • проведення роз’яснювальної роботи з працівниками щодо вакцинації від COVID-19, індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів COVID-19 серед працівників відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я;
  • недопущення до роботи працівників, визначених такими, що потребують самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, a6o тих, які не надали в установленому порядку документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування a6o одужання особи від зазначеної хвороби;
  • недопущення до роботи працівників в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2° С a6o ознаки респіраторних захворювань та скерування до надавачів первинної медичної допомоги.

Також, такі суб’єкти господарювання повинні забезпечити:

  • наявність достатнього запасу засобів індивідуального захисту та ïx використання працівниками (захисні маски aбo респіратори, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно, захисні рукавички);
  • постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в службових санвузлах та санвузлах загального користування;
  • вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів; централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту.

Крім того, Постановою №21 встановлено, що на вході до приміщень готелів, садиб та на території гірськолижних курортів розміщуються інформаційні матеріали щодо вакцинації від COVID-19, індивідуальних заходів профілактики та протидії поширення COVID-19.

Надання готельних та інших послуг відвідувачам (клієнтам) гірськолижних курортів, повинно здійснюватися при наявності у них документів, що підтверджують:

  • вакцинацію від COVID-19;
  • негативний результат тестування;
  • одужання особи від зазначеної хвороби.

За можливості, перевірку зазначених документів рекомендовано здійснювати при поселенні в готель/садибу, a6o під час придбання/обміну абонементу на гірськолижне катання та/або гірськолижного спорядження a6o в спеціально організованих центрах перевірки документів.

Для полегшення роботи після проведення зазначеної перевірки відвідувачам (клієнтам) гірськолижних курортів рекомендовано присвоїти унікальну позначку (можлива у вигляді наліпки на верхній одяг a6o шолом із можливістю ідентифікації суб’єктів присвоєння), яка дасть можливість подальшого користування іншими суміжними послугами без повторних перевірок документів (в тому числі послуги підвісних канатних доріг, вуличних ярмарків, закладів розваг, що розміщені на відкритій території).

Робота готелів та садиб на території гірськолижних курортів повинна здійснюватися також з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в готелях на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою головного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 22.

Харчування відвідувачів (клієнтів) гірськолижних курортів має бути організовано відповідно до Протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України від 30 грудня 2020 року № 57.

Обов'язки відвідувачів

Крім обов’язків надавача послуг Постанова передбачає і перелік протиепідеміологічних заходів, яких зобов’язані дотримуватись відвідувачі:

  • перебувати в закритих приміщеннях та в місцях загального користування в одягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема захисних масках a6o респіраторах, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • дотримуватись респіраторної гігієни та етикету кашлю;
  • на вимогу працівників суб’єктів господарювання надати документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування a6o одужання особи від зазначеної хвороби, a6o документи, що підтверджують вік особи, у разі, якщо до осіб визначеного віку відповідні протиепідемічні обмеження не застосовуються.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»