• Посилання скопійовано

6192 директори підприємств стануть невиїзними через законопроєкт №5600

Прийнятий ВРУ законопроєкт №5600 передбачає тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівників підприємств, які мають перед ДПС заборгованість понад 1 млн грн, несплачену протягом 240 к.дн. Директор компанії буде невиїзним до погашення такого податкового боргу

6192 директори підприємств стануть невиїзними через законопроєкт №5600

30 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні «податковий» законопроект №5600.

Він, зокрема, передбачає тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України керівників підприємств, які мають перед податковою службою заборгованість понад 1 млн грн, несплачену протягом 240 календарних днів. Директор компанії буде невиїзним до погашення такого податкового боргу.

Щоб суд визнав борг компанії, судді достатньо рішення керівника контролюючого органу – тобто Податкової.

На підставі рішення суду керівник-боржник потрапить до реєстру керівників юридичних осіб, які мають податкову заборгованість понад 1 млн грн. Хто буде розпорядником цього реєстру, чи буде цей реєстр публічним тощо – у законі не вказано.

Опендатабот підрахував, що на даний момент заборгованість, що перевищує 1 мільйон гривень, мають 6192 компанії – тобто найближчим часом майже 6200 директорів українських підприємств можуть стати невиїзними.

«Закон створює новий реєстр керівників компаній-боржників, на адміністрування якого знадобляться нові ресурси податкової. При цьому Податкова служба та Мінфін вже три роки поспіль не можуть покращити якість публікації податкових боргів — інформація публікується з місячною затримкою та без необхідних даних про ФОП», – коментує Олексій Іванкін, керівник Опендатабот.

 ***

Читайте також:

Джерело: OpenDataBot

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»