• Посилання скопійовано

В Україні впроваджується європейська модель управління побутовими відходами

У 1725 населених пунктах України впроваджено роздільне збирання побутових відходів. У 29 – працюють 34 сміттєсортувальних лінії

В Україні впроваджується європейська модель управління побутовими відходами

У 1725 населених пунктах України впроваджено роздільне збирання побутових відходів. У 29 – працюють 34 сміттєсортувальних лінії. Утилізація побутових відходів здійснюється на сміттєспалювальному заводі у м. Київ, а також експлуатуються одна сміттєспалювальна установка в м. Люботин Харківської області та дві сміттєспалювальні установки в м. Харків. Крім того, у 11 населених пунктах будуються сміттєсортувальні комплекси. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Мешканці громад почали відповідальніше ставитися до питання управління побутовими відходами. Але є ще низка проблем, які необхідно вирішити на законодавчому рівні. Йдеться про впровадження основоположних принципів європейського законодавства у сфері управління відходами. Зокрема, необхідно запровадити ієрархію управління відходами та принцип розширеної відповідальності виробника, систему довгострокового планування управління відходами на національному, регіональному та місцевому рівнях. І ці всі кроки –  у найближчих планах Уряду», – зауважила заступниця Міністра. 

Зазначимо, на основі трьох директив ЄС – про відходи, про захоронення відходів, про промислові викиди – розроблено законопроєкт №2207-1Д «Про управління відходами», який прийнято Верховною Радою у першому читанні. Документ передбачає нові прозорі правила на ринку, створення галузі переробки відходів тощо. 

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Україна та Фінляндія активізують співпрацю у сфері переробки побутових відходів.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»