• Посилання скопійовано

Програму «єПідтримка» буде розширено на осіб старше 60 років найближчим часом

Найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів буде ухвалено рішення про можливість використання коштів за програмою «єПідтримка» вакцинованими особами старше 60 років

Програму «єПідтримка» буде розширено на осіб старше 60 років найближчим часом

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів буде ухвалено рішення про можливість використання коштів за програмою «єПідтримка» вакцинованими особами старше 60 років.

Як повідомляється на сайті президента України в понеділок, про це йшлося на селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням глави держави.

Крім того, Міністерство освіти і науки України надало на нараді пропозиції щодо розширення програми на дітей 14-18 років. «Зокрема, з'явиться можливість використовувати ці кошти на позашкільну освіту», – йдеться в повідомленні.

Також опрацьовується рішення про таку можливість для дітей віком 12-14 років.

Як повідомлялося, 19 грудня в повноцінному режимі (а певний час до цього – в тестовому) було запущено програму «єПідтримка», в рамках якої кожен українець, котрий отримав дві дози вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис.грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів або купівлю книжок.

Було анонсовано розширення програми з другої половини січня 2022 року на людей старше 60 років – вони зможуть витратити ці гроші на придбання ліків.

За умовами програми, одержувач має бути зареєстрований у застосунку «Дія», а виплата здійснюватиметься через один з уповноважених банків. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання і можуть бути витрачені і офлайн (під час безготівкового розрахунку смартфоном), і онлайн. Програма розрахована на рік, до 18 грудня 2022 року.

У другому-третьому кварталі 2022 року очікується запуск альтернативного офлайн-механізму для отримання таких виплат для тих, хто не має смартфону.

***

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»