• Посилання скопійовано

Строк дії сертифікатів вакцинації скорочено з 27 січня: набрала чинності постанова КМУ!

27 січня 2022 року набрала чинності постанова КМУ від 19 січня 2022 року №45. Згідно з нею сертифікат, який підтверджує проходження вакцинації, становить 9 місяців після дати отримання другої дози. Ця ж постанова прописує правила отримання сертифікату тими, хто зробив бустерну вакцинацію

Строк дії сертифікатів вакцинації скорочено з 27 січня: набрала чинності постанова КМУ!

Кабінет міністрів постановою від 19.01.2022 р. №45 скоротив строк дії COVID-сертифікату після двох доз вакцини з 365 до 270 днів. Сертифікати після бустерної дози також будуть діяти 270 днів.

Про це ми повідомляли тут.

Ця постанова (і зміни, внесені нею) набрали чинності 27 січня. Адже постанову було опубліковано в «Урядовому кур'єрі» від 27.01.2022 р. №16. 

Документом оновлюється порядок формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від СОVID-19, встановлюється строк чинності СОVID-сертифікатів на рівні 270 днів, визначається порядок формування та використання СОVID-сертифікатів на підставі бустерної дози.

«Установити, що сертифікати, що підтверджують вакцинацію від гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на підставі медичних записів про вакцинацію від зазначеної хвороби з урахуванням бустерної дози формуються з моменту технічної можливості», – йдеться в документі.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, країни Європейського Союзу почали скорочувати строк чинності СОVID-сертифікатів до 270 днів. Зокрема, це Ліхтеншейн, Німеччина, Литва, Латвія, Австрія, Чехія. Решта держав, виходячи з динаміки, також найближчим часом прийме зазначений строк, який за спостереженнями є клінічно виправданий.

«Отже, для належної взаємодії із довірчою мережею Європейського Союзу та з урахуванням результатів спостережень щодо періоду дієвості вакцин, Україні також доцільно застосувати зазначений строк», – йдеться в документі.

Крім того, в Україні як і в більшості інших країн почалася вакцинація бустерною дозою. Тому є необхідність визначити порядок формування та використання СОVID-сертифікатів на підставі бустерної дози.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко обіцяв, що нові COVID-сертифікати після бустерної дози почнуть видавати в кінці січня 2022 року.

***

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»