• Посилання скопійовано

В Україні мають встановити граничні терміни для карантину: прийнято у І читанні законопроєкт

ВРУ 17 лютого прийняла у І читання законопроєкт №6508 щодо врегулювання питання запровадження карантину. Зокрема, ним пропонується впровадити термін карантину – не більше двох місяців, але його можна буде продовжити

В Україні мають встановити граничні терміни для карантину: прийнято у І читанні законопроєкт

За інформацією сайту ВРУ, сьогодні на черговому засіданні було прийнято у І читання законопроєкт №6508. Ним пропонується визначити перелік обмежувальних заходів, що можуть тимчасово застосовуватись на період встановлення карантину.

Зокрема, законопроектом передбачено можливість тимчасово на період дії карантину встановлювати:

  • особливі умови і режим пересування населення, здійснення пасажирських перевезень, в’їзду та виїзду з території, на якій запроваджено карантин, перетину
  • кордону іноземцями та особами без громадянства;
  • особливі умови і режим господарської діяльності, відвідування закладів освіти та інші заходи визначені законом;
  • підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, перебування особи в обсерваторі (обсервації), госпіталізації до тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів).

Відповідні зміни пропонується внести до законів України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Також законопроєктом впроваджується, що карантин встановлюється на строк, що не перевищує двох місяців. У разі несприятливої епідемічної ситуації Кабінет Міністрів України приймає рішення про продовження карантину. 

Рішення про встановлення, продовження карантину, а також про його відміну, негайно доводиться до відома населення відповідної території через засоби масової інформації.

Цим же проектом також пропонується розділ ІІ «Прикінцеві положення» доповнити новим пунктом, яким «Установити, що рішення (постанови) Кабінету Міністрів України про встановлення (продовження) карантину для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, які були прийняті до набрання чинності цим Законом, продовжують діяти до приведення їх у відповідність із цим Законом, але не більше трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом».

***

Читайте також: В Україні можуть встановити граничні терміни для карантину: законопроєкт

***

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»