• Посилання скопійовано

Наразі робота реєстру речових прав на нерухоме майно обмежена

За словами міністра юстиції, протягом кількох тижнів, можливо місяця, планують повернути можливість проведення операцій і реєстрацій купівлі-продажу нерухомості як у довоєнний період – на територіях, де бойові дії не ведуться

Наразі робота реєстру речових прав на нерухоме майно обмежена

Робота реєстру речових прав на нерухоме майно обмежена, в тому числі, у зв’язку з можливими шахрайськими схемами. Зокрема, типова рейдерська схема: коли ставиться кілька «прокладок» (фірм-посередників), миттєво за один вечір майно продається декілька разів і потім його не повернеш. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Ми будемо пропонувати Кабміну встановити правило, що якщо майно придбав власник менш ніж місяць тому, – він його продати не може. Тобто нотаріус не зареєструє відчуження. Щоб не створювати ланцюжків добросовісних вигодонабувачів, в яких неможливо навіть через суд майно повернути.

Наша мета протягом кількох тижнів, можливо місяця, повернути можливість проведення операцій і реєстрацій купівлі-продажу нерухомості, як у довоєнний період – на територіях, де бойові дії не ведуться», – повідомив Міністр.

Більше про те, які операції з рухомим і нерухомим майном українцям зараз доступні – в інтерв’ю Міністра юстиції України «Радіо Свобода».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»