• Посилання скопійовано

Розширено перелік територій, переселенці з яких отримають допомогу

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого ВПО здійснюються виплати. В перелік додано Воздвижівську сільську громаду (Запорізька область), Баштанську міську, Очаківську міську та Куцурубську сільську громади Миколаївської області

Розширено перелік територій, переселенці з яких отримають  допомогу

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Станом на 06.05.2022 року в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи в оточенні (блокуванні), додалися три громади Миколаївської області та одна громада Запорізької області.

Загалом до переліку ввійшли 7 областей. Це територіальні громади Дніпропетровська (2 громади), Донецька (66 громад), Запорізька(50 громад), Луганська (37 громад), Миколаївська (18 громад), Харківська (51 громада) та Херсонська (49 громад).

Тобто, усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися  з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Як ми повідомляли, зазначений Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Є три критерії, на які при цьому спираються:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що знаходяться в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких ведуться активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у даному переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

***

Читайте також:

***

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»