• Посилання скопійовано

Національна платформа для дистанційного навчання та електронні щоденники: новий законопроєкт

Раді пропонують вже в умовах воєнного стану запровадити національну платформу дистанційного та змішаного навчання внутрішньо переміщених здобувачів освіти та тих, які вимушено перебувають за кордоном

Національна платформа для дистанційного навчання та електронні щоденники: новий законопроєкт

6 травня 2022 року Ю. Тимошенко та інші нардепи зареєстрували у ВРУ законопроєкт №7355 "Про внесення змін до деяких законів України щодо організації дистанційного навчання". Ним пропонується внести зміни до:

  • Закону «Про освіту»: вже в умовах воєнного стану запровадити національну платформу дистанційного та змішаного навчання внутрішньо переміщених здобувачів освіти та тих, які вимушено перебувають за кордоном;
  • Закону  «Про повну загальну середню освіту»: передбачити електронний облік результатів оцінювання у вигляді електронного журналу, електронного щоденника, електронного свідоцтва досягнень, які мають бути ліцензовані і сертифіковані відповідно до чинного законодавства.

"На сьогодні питання підтвердження здатності системи онлайн навчання школярів не лише до передачі знань та компетентностей, але й до збереження національної єдності, як на тимчасово неконтрольованих територіях, так і в умовах масової міграції школярів по Україні та за її межами є надзвичайно актуальним. Адже йдеться про мільйони дітей, які невідомо коли і за яких обставин повернуться в Україну аби продовжити тут своє навчання і подальше проживання. Інакше є загроза втрати цілого покоління українців", - зазначили законотворці у пояснювальній записці до законопроєкта.

У разі прийняття цей Закон набере чинності  з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»