• Посилання скопійовано

Якщо війна затягнеться, доведеться підвищувати податки, – Марченко

Якщо війна рф проти України затягнеться на три-чотири місяці, то доведеться підвищувати податки. Також українців чекає скорочення витрат і можлива хвиля націоналізації

Якщо війна затягнеться, доведеться підвищувати податки, – Марченко

Якщо війна Росії проти України затягнеться на три-чотири місяці, то доведеться підвищувати податки. Також українців чекає скорочення витрат і можлива хвиля націоналізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра фінансів Сергія Марченка для The Economist.

За його словами, у другому кварталі 2022 Україна отримала гранти на близько 4,5 доларів при дефіциті бюджету в розмірі 15 млрд доларів. Він підкреслив, що це ненадійно, оскільки якщо війна триватиме ще три-чотири місяці, то підуть болючі заходи, в тому числі різке підвищення податків та різке скорочення витрат.

"Реальний страх полягає в тому, що те, що в останні роки перетворилося на досить ринкову вільну економіку, може зіткнутися з хвилею націоналізації, яка зведе нанівець роки важкого прогресу", - додав Марченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, приблизно третина пенсіонерів у Донецькій області ще не отримала виплати.

До цього в Міністерстві соціальної політики роз'яснили, як отримати пенсію в зоні бойових дій та окупованих територіях.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»