• Посилання скопійовано

Оновлено актуальний перелік окупованих територій для виплат переселенцям (станом на 23.11.2022 р.)

Мінреінтеграції регулярно оновлює Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Останнє оновлення - станом на 23 листопада 2022 року

Оновлено актуальний перелік окупованих територій для виплат переселенцям (станом на 23.11.2022 р.)

25 квітня 2022 року Мінреінтеграції наказом від 25.04.2022 р. №75 затвердило Перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). На його основі внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюють виплати.

Проте перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується. Загалом перелік оновлювався вже 24 рази (усі оновлення дивіться наприкінці новини).

Новим Наказом Мінреінтеграції від 30.11.2022 р. №280 затверджено оновлений перелік (станом на 23.11.2022 р.), на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій, або тих, які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входить 9 областей. Це територіальні громади Донецької (66 громад), Харківської (56 громад), Дніпропетровської (10 громад), Луганської (37 громад), Запорізької (62 громади), Херсонської (49 громад), Миколаївської (26 громад), Сумської (19 громад), Чернігівської (4 громади) областей. Загалом у переліку наразі 329 громад.

Зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних і Київської міської військових адміністрацій.

У процесі визначення таких територій діють три ключові критерії:

  • тимчасова окупація;
  • оточення (блокування);
  • активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані в якійсь зі зазначених областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) й уточнити інформацію.

***

Оновлення переліку у листопаді:

Оновлення переліку у жовтні:

Оновлення переліку у вересні:

Оновлення переліку у серпні:

Оновлення переліку у липні:

Оновлення переліку у червні:

Оновлення переліку у травні:

Оновлення переліку у квітні:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»