• Посилання скопійовано

Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт

За словами Шмигаля, під час війни безробітні будуть залучатися до громадських робіт, таких як розбір завалів чи будівництво захисних споруд

Безробітних в Україні залучатимуть до громадських робіт

Безробітні будуть залучатися до громадських робіт, як розбір завалів чи будівництво захисних споруд, та отримуватимуть за це мінімальну зарплату.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання Кабінету Міністрів.

«Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи», – сказав він.

Шмигаль зазначив, що місцева влада визначатиме, що саме потрібно буде робити в конкретному регіоні.

Він додав, що держава сплачуватиме мінімальну зарплату кожному залученому до суспільно корисних робіт.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту», – додав він.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»