• Посилання скопійовано

Чому не виплачуються допомоги переселенцям: відповідає міністр соцполітики

Лазебна пояснила затримки з виплатами допомоги ВПО обмеженістю можливостей місцевої соціальної інфраструктури та нестачею бюджетних коштів

Чому не виплачуються допомоги переселенцям: відповідає міністр соцполітики

Finance.ua розповідає, що Міністерство соціальної політики пояснює затримки з виплатами допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) обмеженістю можливостей місцевої соціальної інфраструктури та нестачею бюджетних коштів.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко у ефірі телемарафону.

«Тут є два фактори: по-перше, ці документи (з реєстрації ВПО) можуть бути в обробці. Переміщення відбувалося не рівномірно, і в західних регіонах кількість переміщених осіб більша в порівнянні з кількістю місцевого населення та здатністю інфраструктури. По-друге, бувають випадки, коли нам доводиться пріоритизувати кошти, які ми можемо собі дозволити профінансувати у конкретний день, і тут ми переважно фінансуємо сектор безпеки та оборони», – відповів він на запитання про скарги переселенців на ненадходження допомоги.

При цьому Музиченко запевнив, що соціальні виплати у пріоритеті держави і у будь-якому разі будуть профінансовані у повному обсязі.

Заступник міністра також повідомив про скорочення з травня кількості реєстрованих ВПО. Так, за його словами, якщо у березні-квітні реєстрували 15-40 тис. ВПО на добу, то починаючи з середини травня запит на реєстрацію ВПО зменшився, і сьогодні за день реєструють до 5-10 тис. людей.

Він також наголосив на зміні напрямків потоків переселенців: якщо раніше основне переміщення було з Києва та Київської області, то на сьогодні воно походить переважно зі східних регіонів, а також півдня країни.

***

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»