• Посилання скопійовано

Мобільні додатки, дозволи і геолокація: українцям дали поради з кібербезпеки

Держспецзвʼязку звернула увагу на правила безпечного користування телефонами та інтернетом. Зокрема, при встановленні застосунків на телефон потрібно звертати увагу на наступне: запит на дозвіл має відповідати функціоналу програми

Мобільні додатки, дозволи і геолокація: українцям дали поради з кібербезпеки

Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі, безпечного користування телефонами, інтернетом та інші.

При встановленні на телефон багато додатків просять доступ до даних у телефоні – наприклад, до камери або контактів. Чи безпечно надавати такі дозволи? Як перевірити, до яких даних у смартфоні мають доступи вже встановлені програми, і заборонити їх?

Більшість користувачів не звертають уваги на те, які дозволи на доступ до їхніх даних вимагають застосунки у смартфоні. Це може призвести до витоку персональних даних користувача.

На що звертати увагу при встановленні застосунків:

  • Запит на дозвіл має відповідати функціоналу програми. Наприклад, застосунок із географічними картами може попросити дозволу до даних геолокації. А от якщо програма просить ще й доступи до галереї, контактів, право вносити зміни на смартфоні тощо, це вже має викликати підозру.
  • Акцентуйте увагу на тому, чи дійсно додатку для роботи потрібен той чи інший доступ. Якщо маєте сумніви – краще відмовитись від його встановлення і пошукати аналог.
  • Кількість запитуваних дозволів. Шкідливі програми часто надсилають запит на отримання великої кількості дозволів. Це дає їм можливість збирати багато особистої інформації про користувача. Не встановлюйте таких застосунків і не надавайте дозволів.

Більше – на нашому сайті за посиланням.

***

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»