• Посилання скопійовано

Депутати відмовилися звільняти голову ДФС Насірова та його заступника Білана

Парламентський комітет з питань податкової та митної політики не зміг рекомендувати Кабінету Міністрів звільнити голаву ДФС Романа Насірова за порушення присяги держслужбовця, неналежний контроль підлеглих і невиконання своїх обов'язків.

Депутати відмовилися звільняти голову ДФС Насірова та його заступника Білана

У середу Комітет ВР з питань податкової та митної політики розглядав питання звільнення Насірова і Білана.

Депутати збирались рекомендувати Кабінету Міністрів звільнити голову ДФС за порушення присяги держслужбовця, неналежний контроль підлеглих і невиконання своїх обов'язків.

Цого першого заступника Сергія Білана пропонувалось рекомендувати звільнити за порушення присяги держслужбовця і невиконання своїх зобов'язань по контролю за податковою міліцією.

Про те, за що саме депутати хочуть звільнити керівників ДФс, ми писали тут.

На засіданні комітет розглянув два відповідних проекти рішень, але більшість депутатів утрималося від їх прийняття. ЗА проголосувало лише четверо: Андрій Журжій, Тетяна Острікова, Михайло Кобцев та голова комітету Ніна Южаніна.

Андрій Журжій так прокоментував результати голосування: "Ганьба!!! Комітет провалив питання визнання роботи керівництва ДФС незадовільною! Рекомендацію Уряду звільнити Насірова та Білана підтримали лише чотири члени комітету: Южаніна, Журжій, Острікова та Кобцев! Білан просто нахабно брехав та маніпулював цифрами!"

Журжій

Член комітету, колишній головний редактор журналу "Бухгалтер" Олександр Кірш так виправдовував своє неголосування за звільнення голови ДФС:

"К сожалению, наш Комитет в данном случае мог только уволить нынешнего главу, а не подобрать достойную альтернативу. Уже все порешали без нас: в случае увольнения Насирова службу возглавила бы глава Киевской налоговой Людмила Демченко. После такой замены ситуация ухудшилась бы даже по сравнению с нынешней.

Я выступаю за то, чтобы мы определили достойную кандидатуру на эту должность, после чего уволили Насирова и сразу назначили нормального главу, к которому будет доверие".

Кірш

Депутати також не підтримали рекомендації голові ДФС звільнити начальника Київської митниці Сергія Рудченко за порушення присяги держслужбовця, неправомірне використання повноважень і неналежне виконання обов'язків по організації роботи Київської митниці.

Сам голова ДФС вважає, що проекти рішеннь комітету мали політичний характер та ніякого відношення до результатів роботи та реформування ДФС не мали.

Насіров

Перелік членів комітету можна знайти на сайті Верховної Ради.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»