• Посилання скопійовано

Мінекономіки створило штаб для боротьби з падінням промисловості

Мінекономіки має намір підписати з представниками промисловості меморандум щодо стратегії і плану дій, спрямованих на захист і розвиток промисловості

Мінекономіки створило штаб для боротьби з падінням промисловості

Економічна правда розповідає, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має намір підписати з представниками промисловості меморандум щодо стратегії і плану дій, спрямованих на захист і розвиток промисловості, оскільки падіння промисловості набуло системного характеру.

Про це написав міністр Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook.

«Падіння промисловості набуло системного характеру і вимагає швидких дій держави. Мінекономіки працює над підписанням меморандуму з галуззю щодо першочергових кроків, стратегії і плану дій по захисту і розвитку промисловості», – написав Милованов.

Він також зазначив, що починає працювати штаб щодо поточної ситуації з інфраструктурою, в складі якого, крім представників промислових підприємств, – «Укрзалізниця» і морські порти.

«Уже розроблено 13 напрямків – векторів дій, які будуть скоро оприлюднені», – додав Милованов.

За словами міністра, якщо раніше падіння промисловості пояснювалося дією окремих факторів, то наразі падіння поглибилося – воно триває шостий місяць поспіль і охопило майже всі види промисловості.

Позитивні результати показали тільки хімічне, меблеве виробництво, ремонт і монтаж обладнання.

«Це свідчить про дію системних факторів, таких як нестача попиту, разом з негативним впливом зміцнення гривні на конкурентоспроможність вітчизняних виробників», – підкреслив глава Мінекономіки.

При цьому Милованов відзначає прискорення зростання будівництва.

«У січні-листопаді 2019 року в будівництві зростання прискорилося до 21,3% (плюс 20,8% в січні-жовтні 2019 року). Дані результати, в першу чергу, обумовлені значним збільшенням будівництва інженерних споруд та нежитлових будівель, яке активно фінансувалося за рахунок державного і місцевих бюджетів, коштів міжнародних донорів і власних коштів підприємств. в той же час в житловому будівництві зростання було досить незначним», – написав Милованов.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»