• Посилання скопійовано

Київським підприємцям подовжили пільги до кінця карантину

Київрада подовжила пільги для столичного бізнесу до кінця карантину

Київським підприємцям подовжили пільги до кінця карантину

Депутати Київради підтримали подовження пільг для підприємців столиці, що несуть збитки через обмеження, запроваджені у зв’язку з пандемією коронавірусу. За таке рішення проголосували 94 депутати. Повідомляє офіційний портал Києва.

«Ми підтримали збереження на наступний рік преференцій для підприємців, що Київ запровадив іще в березні. Рішення передбачає як подовження пільг, що місто вже надало, так і встановлення їх для інших категорій підприємців. Це дозволить їм зберегти робочі місця. І головне – свій бізнес», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Відповідний проект рішення, зокрема, передбачає, що:

  • на період карантину, коли бізнес фактично не працює, сплата за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі – незалежно від розміру плати, визначеної у договорах оренди, – становитиме 1  гривню;
  • також і надалі діятиме зменшена вартість оренди комунального майна – на 50%;
  • для ресторанного бізнесу, пересувної та сезонної торгівлі на 50 % зменшується пайова участь в утриманні об’єктів благоустрою.

Перелік пільг, що пропонує місто, не потребує внесення змін до існуючих договорів.

Як зазначив мер столиці, пільги діятимуть до моменту завершення карантинних обмежень.

Джерело: Київська міська рада

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»