• Посилання скопійовано

Як влада буде стежити за витратами громадян після податкової амністії?

Після запланованої податкової амністії українська влада має намір перевіряти джерела коштів громадян для дорогих покупок

Як влада буде стежити за витратами громадян після податкової амністії?

Після запланованої податкової амністії українська влада має намір перевіряти джерела коштів громадян для дорогих покупок. В уряді хочуть передбачити свого роду "батіг".

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ціна прощення. Як пройде податкова амністія в Україні і хто під неї потрапить".

"З одного боку, ми даємо пряник - це можливість легалізувати свої доходи, з яких не сплачені податки. З іншого боку, той, хто зараз не задекларує доходи, після закінчення амністії буде відповідати перед законом", - сказав РБК-Україна міністр фінансів Сергій Марченко.

Зокрема, до тих, хто не захоче скористатися можливістю "нульового декларування", податківці будуть застосовувати "непрямі методи" виявлення порушень - грубо кажучи, порівнювати доходи з витратами т способом життя.

"Після закінчення амністії ми почнемо оцінювати громадян за видатками: будемо запитувати і перевіряти, а на якихось офіційних підставах ви заробили кошти, щоб купити будинок, автомобіль тощо", - пояснює глава Мінфіну.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс у парламент законопроект про подання нульової декларації з 1 липня 2021 до 1 липня 2022 року і проведення податкової амністії.

Як повідомляло РБК-Україна, за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", більшість українців (54%) не підтримують введення загального декларування доходів для всіх категорій громадян з обов'язковою подачею щорічної податкової декларації. Підтримують таку ініціативу 38% громадян.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»