• Посилання скопійовано

Дія.City забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку: підкреслює Мінцифри

Михайло Федоров під час зустрічі зауважив, що однією з головних цілей проєкту Дія.City є стимулювання розвитку цифрової економіки на наступні 15 років

 Дія.City забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку: підкреслює Мінцифри

IT — глобальний драйвер економіки та впізнаваності держави у світі. Дія City забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку.

Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров взяв участь у зустрічі з Керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком і представниками міжнародних бізнес-асоціацій. Обговорили подальшу співпрацю та плани з розвитку України. 

"Ми з вами – в одній команді. Ми рухаємося в одному напрямку, і в нас єдині цілі – щоб наша країна, Україна, була успішною, і щоб ми могли говорити про наші досягнення та перемоги", – зауважив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Він також наголосив, що кожен законодавчий акт має відповідати насамперед інтересам громадян і водночас давати розвиток бізнесу та створювати дійсно привабливі умови для залучення інвестицій.

Михайло Федоров під час зустрічі зауважив, що однією з головних цілей проєкту Дія City є стимулювання розвитку цифрової економіки на наступні 15 років.

“Наші ініціативи та пропозиції, спрямовані на поліпшення умов роботи для бізнесу — цифровізацію процесів, розвиток IT-індустрії та спеціальний правовий режим Дія City. Завдяки Дія City ми можемо стати справжньою IT-нацією”, — прокоментував Михайло Федоров. 

Дія City — це спеціальний податковий та правовий режим. IT-спеціалісти, діджитал-маркетологи, спеціалисти з edtech, кіберспорту, дизайнери та всі, хто працюватиме в компаніях-резидентах Дія City, отримають можливість працювати як фрілансери, але при цьому мати соціальні гарантії.

Зокрема, проєкт Дія City дозволить збільшити кількість IT-працівників вдвічі  — з 200 до 450 тисяч впродовж 4 років.А також забезпечить зростання ІТ-сектору на 40-50% щороку — сьогодні це 20-30%. Крім того вдасться збільшити доходи IT-галузі до $16,5 млрд. У 2019 році ця цифра складала $6 млрд. 

Під час зустрічі також обговорили економічні, законодавчі питання, заходи державної підтримки малого й мікробізнесу в умовах посилення карантинних обмежень, налаштованість на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, розширення сфери безготівкових розрахунків, детінізацію економіки та дерегуляцію. 

У зустрічі взяли участь віцепрем'єр-міністр — міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, голова Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, заступниця керівника Офісу Президента з питань економічної політики Юлія Свириденко та радник керівника Офісу Президента України Тимофій Милованов. З боку представників бізнес-асоціацій були президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, голова Ради директорів Американської торговельної палати, співзасновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, засновник та президент CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук та виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова.

***

Читайте також:    

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»