• Посилання скопійовано

Уряд створив Міжвідомчу робочу групу для боротьби з тіньовою економікою

КМУ на засіданні 18 серпня ухвалив рішення про створення Міжвідомчої робочої групи щодо детінізації економіки та розвитку добросовісної конкуренції

Уряд створив Міжвідомчу робочу групу для боротьби з тіньовою економікою

Мінекономіки повідомляє, що Кабінет міністрів на своєму засідання ухвалив рішення про створення Міжвідомчої робочої групи щодо детінізації економіки та розвитку добросовісної конкуренції. Групу очолив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Олексій Любченко.

Заступником голови робочої групи призначений Міністр фінансів Сергій Марченко. До складу також увійшли керівники Державної податкової, Держмитниці, Держфінмоніторингу, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України (за згодою), Антимонопольного комітету (АМКУ), а також заступник голови правління НБУ (за згодою) та директор - розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (за згодою).

 «Частка тіньової економіки в Україні досить висока, що негативно впливає не лише на економку, а й на соціальну складову. Але у нас є чіткий план щодо переформатування взаємовідносин держави з бізнесом. З одного боку, сподіваюся, що бізнес самостійно дорослішатиме, ставатиме відповідальним та переходитиме до цивілізованих правил гри. З іншого боку, є різні інструменти для боротьби з тіньовою економікою. Зокрема, з 16 серпня цього року почали приймати звіти фінансових агентів у рамках виконання Угоди FATCA. Так фінансові операції стають прозорими, що сприяє детінізації економіки», - прокоментував Олексій Любченко.

Також Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України повідомив, що на сьогодні фінансові агенти вже передали до податкової служби 91 пакет звітів про рахунки, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти США, з яких 59 вже відправлено до Служби внутрішніх доходів США.

Довідково: Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки була укладена угода щодо поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) (далі – Угода FATCA). Фінансові агенти України можуть подавати до Податкової службу через платформу IDES (International Data Exchange Services) звіти з рахунків, відкритих платниками податків США в українських фінансових установах. Його головна мета - перешкодити ухиленню від сплати податків американських громадян, які працюють на території інших держав.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»