• Посилання скопійовано

Мінекономіки ще сильніше планує боротися з тінізацією економіки

За попередніми розрахунками Мінекономіки, рівень тіньової економіки становить 30% від обсягу офіційного ВВП. Процес детінізації економіки є нагальним питанням

Мінекономіки ще сильніше планує боротися з тінізацією економіки

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко взяв участь у панелі «Захист економіки від впливу організованої злочинності» V Харківського Міжнародного юридичного форуму. Олексій Любченко привітав учасників та зазначив, що питання детінізації економіки – важлива складова плану трансформації України і  перші кроки у цьому напрямку вже зроблені.

«За попередніми розрахунками Мінекономіки, рівень тіньової економіки становить 30% від обсягу офіційного ВВП. Процес детінізації економіки є нагальним питанням. Урядом створена Міжвідомча робоча група з питань детінізації економіки та розвитку добросовісної конкуренції – це потужна команда фахівців, яку я маю честь очолювати. Минулого тижня провели перше засідання, на якому надали загальну оцінку рівню тіньової економіки в Україні та розробили заходи протидії тінізації у тютюновій та фінансовій сферах», – розповів Олексій Любченко.

За його словами, пріоритети діяльності робочої групи – визначення секторальності детінізації, розроблення КРІ для державних органів з реалізації дієвих заходів та впровадження інституційних змін. Перший віце-прем’єр-міністр запросив науковців та всіх зацікавлених долучитися до роботи у цьому напрямку.

Олексій Любченко виказав своє бачення щодо боротьби з економічною злочинністю: «Переконаний – необхідно використовувати адміністративні заходи – доступ до рахунків, заборона в’їзду, виїзду тощо. Методи, які використовуються у світі. У цьому напрямку маємо напрацювати чіткі цілі та здійснювати якісну координацію з міжнародними партнерами. Також необхідно докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше запрацювало Бюро економічної безпеки».

Окрім того, Перший віце-прем’єр-міністр повідомив, що Україна має намір провести інвентаризацію державної інтелектуальної власності. 

«Вивели для себе формулу – розвиток людського капіталу через призму захисту інтелектуальної власності. Отже, в Мінекономіки запланували провести повну інвентаризацію державної інтелектуальної власності. Вже проводимо консультації з цього питання з міжнародними інституціями», – зазначив Олексій Любченко.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»