• Посилання скопійовано

В Україні запустили діяльність Офісу з розвитку підприємництва та експорту

Офіс стимулюватиме інновації в існуючих компаніях та сприятиме створенню та зростанню стартап-екосистеми. Координуватиме цю роботу спільно з Мінцифри

В Україні запустили діяльність Офісу з розвитку підприємництва та експорту

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що малий та середній бізнес активно розвивається в Україні. І для того, щоб примножувати його розвиток та перетворити Україну на країну підприємців, потрібна установа, яка б займалася державною політикою щодо бізнесу та відстоювала його інтереси. 

«За малим та середнім бізнесом – майбутнє. Ми змінюємо комунікацію держави і бізнесу, стаємо партнерами, підказуємо у складних ситуаціях. Для того, щоб бізнес і надалі розвивався в Україні, потрібна установа, яка б займалася державною політикою щодо бізнесу та відстоювала його інтереси. Тому в Україні запустили діяльність Офісу з розвитку підприємництва та експорту, використавши найкращий світовий досвід. Це поширена міжнародна практика, такі державні установи працюють у Польщі, Грузії, США», – зазначив Віцепремєр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

В Україні його було створено на базі Офісу з просування експорту України, що успішно функціонував з 2015 року. 

Діяльність Офісу здебільшого спрямована на малий та середній бізнес. Структура має 10 підрозділів, що будуть займатися всіма питаннями, що пов’язані із бізнесом: від створення національної стратегії розвитку підприємництва та юридичних питань до залучення інвестицій та інновацій. 

Команда аналізуватиме проблеми підприємців та ініціюватиме необхідні зміни до законодавства в тісній співпраці з Мінекономіки. Спільно з Фондом розвитку підприємництва та Українським культурним фондом формуватимуть фінансові програми для малого та середнього бізнесу, а також для інноваційних підприємств. 

Водночас Офіс стимулюватиме інновації в існуючих компаніях та сприятиме створенню та зростанню стартап-екосистеми. Координуватиме цю роботу спільно з Мінцифрою. У подальшому розвитком проєкту Дія.Бізнес також займатиметься саме Офіс. Адже це важлива стратегічна частина розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. 

Серед проєктів, над якими працює Офіс: 

Завдяки такій установі в Україні збільшиться кількість зареєстрованого бізнесу, і, відповідно, податкових надходжень у бюджет. Також зменшиться кількість бізнесу, що перебуває на межі банкрутства. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»