• Посилання скопійовано

Депутати скасували ввізні мита і тарифні квоти у двосторонній торгівлі між Україною та Великобританією

ВРУ ратифікувала Угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі між Україною та Великобританією. За підтримку рішення проголосували 301 депутат

Депутати скасували ввізні мита і тарифні квоти у двосторонній торгівлі між Україною та Великобританією

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у двосторонній торгівлі між Україною та Великобританією. За підтримку рішення проголосували 301 депутат. Розповідає Мінекономіки.

Угода діятиме протягом 12 місяців, але за домовленістю між сторонами може бути продовжена на новий термін.

Відкриття нових ринків сприятиме розвитку українського виробництва, дозволить збільшити надходження валютної виручки, що, в свою чергу, зміцнить економіку України, ставши важливим фактором її відбудови

Завдяки скасуванню ввізних мит і тарифних квот українські виробники зможуть збільшити експорт товарів з високою доданою вартістю. Йдеться про борошно, молочну продукцію, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, соки, цукор тощо. Саме ці товари Україна традиційно експортує до Великобританії.

У 2021 році товарообіг між країнами зріс майже на 57% і склав 2,2 млрд доларів. В свою чергу, експорт показав значну динаміку, додавши + 62% і перевищивши 1 млрд доларів.

***

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»