• Посилання скопійовано

Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів

Верховна Рада сьогодні, 7 червня, підтримала вчорашнє подання Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України

Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів

Сьогодні, 7 червня, Верховна Рада України постановила звільнити Данилюка Олександра Олександровича з посади Міністра фінансів України. 254-ма голосами «за» прийнято Постанову №8045 "Про звільнення Данилюка О. О. з посади Міністра фінансів України". Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

«Відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє: Звільнити ДАНИЛЮКА Олександра Олександровича з посади Міністра фінансів України», - йдеться  у тексті постанови.

Нагадаємо, що вчора, 6 червня, Кабінет Міністрів України вніс до парламенту подання на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка. Про це ми писали тут>>

Як зазначив Володимир Гройсман, «після спровокованого ним конфлікту на засіданні Уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати».

Вчора ж Комітет ВРУ з питань бюджету розглянув і підтримав подання про відставку міністра фінансів Олександра Данилюка. 

 

Хто керуватиме Мінфіном замість Данилюка?

Як повідомляють у Кабміні, виконання обов’язків Міністра фінансів України покладено на першого заступника Міністра Оксану Маркарову. Відповідне рішення було одноголосно ухвалено на позачерговому засіданні Уряду. До виконання обов’язків Міністра Оксана Маркарова приступить завтра, 8 червня.

***

Промову Олександра Данилюка у Верховній Раді читайте на офіційному сайті Мінфіну  або дивіться у відео.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»