• Посилання скопійовано

Президент відкинув імовірність дефолту України

«Як не дочекалися ті, хто пророкував дефолт у 2014-2015 роках, коли в нас було ледь 5 млрд золотовалютних резервів, так і не дочекаються ніякої дестабілізації зараз. Ми знаємо, що робимо, і захистимо Україну в фінансовому плані», – сказав П. Порошенко

Президент відкинув імовірність дефолту України

«LB.ua» розповідає, що Президент Петро Порошенко відкинув імовірність дефолту України, незважаючи на пікові платежі за держборгом у 2019 році.

Про це він сказав під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Як не дочекалися ті, хто пророкував дефолт у 2014-2015 роках, коли в нас було ледь 5 млрд золотовалютних резервів, так і не дочекаються ніякої дестабілізації зараз. Ми знаємо, що робимо, і захистимо Україну в фінансовому плані», – сказав він.

Президент сказав, що Україна має намір покладатися на допомогу Міжнародного валютного фонду, незважаючи на критику з боку деяких політиків.

За його словами, ці критики забувають, що з 2007-го по 2010 рік державний борг збільшився на 26 млрд доларів, а з 2010-го по 2014 рік – ще майже на 20 млрд гривень.

«А віддавати це нам. А наступного року - пікові виплати за боргом», – сказав Порошенко.

Президент упевнений, що Україні вдасться домовитися про продовження співпраці з Фондом.

«Це МВФ заявив, що це найуспішніша програма з усіх програм за час існування незалежної України зі співробітництва з МВФ. І Україна зараз є success story на ринках, що розвиваються. І не тільки в макроекономіці», – сказав Порошенко.

Джерело: LB.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»