• Посилання скопійовано

Воєнний стан в Україні – Президент підписав Указ та вніс в Раду законопроект!

Президент підтримав рішення РНБОУ про введення з 14:00 26 листопада 2018 року воєнного стану в Україні строком на 60 діб (до 14:00 25 січня 2019 року). Тепер рішення за Верховною Радою! (засідання о 16:00)

Воєнний стан в Україні – Президент підписав Указ та вніс в Раду законопроект!

Сьогодні, 26 листопада, Указом Президента України №390/2018 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26.11.2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

Ним пропонується ввести з 14:00 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 60 діб до 14:00 25 січня 2019 року.

Цей Указ набере чинності з дня його опублікування. Поки що офіційно не опублікований.

Крім того, сьогодні ж Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону №9338 про введення воєнного стану в Україні. Ним передбачено:

  1. затвердження вищезазначеного Указу Президента України;

  2. в період дії воєнного стану, введеного названим Указом Президента України, часткова мобілізація оголошується Президентом України у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України.

Рада збереться на позачергове засідання сьогодні, 26 листопада, о 16:00, під час якого народні депутати будуть розглядати цю пропозицію. Після його прийняття Закон негайно буде оголошений через засоби масової інформації та набере чинності з дня його опублікування. Про це повідомимо додатково!

Що таке воєнний стан, чому його вводять та які наслідки? Читайте в окремій публікації>>

***

Читайте також: НБУ провів зустріч з банками щодо роботи в умовах воєнного стану.

 

UPD 26/11/2018

З 28 листопада у 10-ти областях України вводиться воєнний стан. Більше про це читайте тут>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»