• Посилання скопійовано

У бази даних ДФС відбувається зовнішнє втручання, – Южаніна

Голова комітету ВРУ Ніна Южаніна «майже впевнена», що у бази даних Державної фіскальної служби відбувається зовнішнє втручання

У бази даних ДФС відбувається зовнішнє втручання, – Южаніна

Про це Ніна Южаніна сказала в інтерв'ю РБК-Украина.

При цьому вона зазначила, що розібратися в цьому питанні повинен був керівник ДФС, оскільки його безпосередня відповідальність.

«Це треба було зробити одразу після звільнення Олександра Клименка з посади керівника Міністерства доходів і зборів, коли у 2014 році створювали на його базі Державну фіскальну службу. Мені здається, що люди, які писали те програмне забезпечення, досі мають можливість втручатися у його роботу», – сказала вона.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Кабмін схвалив рішення про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС). Постанова передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої будуть входити підрозділи податкової міліції) та Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади.

Державна податкова служба та Державна митна служби були об'єднані в 2012 році шляхом створення Міністерства доходів і зборів. У 2014 році це міністерство було перетворено на Державну фіскальну службу, яка формально підпорядковується Міністерству фінансів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»