• Посилання скопійовано

Федерація роботодавців ініціює процес формування технічного Уряду

Федерація роботодавців вказала на необхідність термінового формування технічного перехідного Уряду

Федерація роботодавців ініціює процес формування технічного Уряду

Федерація роботодавців України повідомила наступне.

Ми, українські роботодавці, усвідомлюємо, що відповідальність, покладена на нас мільйонами людей, яких ми представляємо, не дає нам права залишатися осторонь складних політичних, соціальних та економічних процесів, які відбуваються у нашій країні.

Саме тому ми виступаємо з наступним зверненням.

Президент України Володимир Зеленський, спираючись на волю виборців, видав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради, вибори мають відбутися вже 21 липня.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про своє рішення піти у відставку. Якщо Парламент приймає рішення про відставку Прем'єра, це призведе до відставки всього Уряду.

Депутати Верховної Ради, вочевидь, найближчим часом будуть зосереджені на передвиборчій кампанії.

Політична ситуація, яка наразі склалася, може призвести до кризи державного управління, що загрожує економічною та, як наслідок, соціальною дестабілізацією країни.

Впевнені, що майбутнє України важливіше за політичні протистояння та дискусії.

Саме тому, усвідомлюючи свою відповідальність за майбутнє країни, розуміючи, що успіху можливо досягти лише спільними зусиллями бізнесу, профспілок, влади та громадськості та сподіваючись на те, що нас почують новий Президент та діючі народні депутати, ми звертаємося публічно щодо необхідності термінового формування технічного перехідного Уряду.

Він має взяти на себе відповідальність за управлінські рішення та поточні процеси в економіці та соціальному житті країни, забезпечити її безпеку та фінансову стабільність, провести повну інвентаризацію всіх ресурсів країни, впровадити системні трансформаційні реформи, які можна зреалізувати в короткі терміни, та підготувати основу для дій наступних ВРУ та Уряду на найближчі 5 років.

Світовий досвід підтверджує, що такі рішення мають право на життя та вже є відповідні прецеденти. Зокрема, наразі політична криза в Австрії призвела до того, що розглядається можливість заміни міністрів-політиків незаангажованими професіоналами. І австрійські експерти заявляють, що такий крок буде розумним і надійним рішенням.

У нашому випадку технічний перехідний Уряд повинен мати чітко обмежений час дій та конкретні завдання. І, враховуючи це, ми переконані, що він має формуватися не за політичними вподобаннями, а за критеріями політичної незаангажованості, доброчесності та некорумпованості, досвіду роботи. Ми повністю поділяємо прагнення новообраного Президента України до впровадження принципів народовладдя та готові взяти активну участь у цьому процесі та всіляко йому сприяти. Адже маємо великий власний кадровий резерв досвідчених та соціально відповідальних фахівців.

Саме тому ми ініціюємо процес формування технічного Уряду та запрошуємо Президента та народних депутатів, експертів, представників всіх гілок влади та громадськості до відкритої та конструктивної взаємодії.

Закликаємо всі сторони суспільного діалогу усвідомити серйозність викликів, що постали перед нашою країною. В нас немає часу! Зміни потрібні вже зараз! Результати будь-яких виборів не мають розколоти Україну. Ми всі повинні об'єднатися заради спільного добробуту та розвитку.

Переконані, що українці заслуговують на те, щоб гідно працювати у рідній країні, жити повноцінним, мирним та радісним життям!

Українські роботодавці готові працювати заради ДОБРОБУТУ ДЛЯ ВСІХ!

Ми закликаємо негайно зібратися разом з Президентом та керівниками фракцій Парламенту для обговорення та прийняття вкрай необхідних державницьких рішень!

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»