• Посилання скопійовано

Мінагрополітики «за» скасування ліцензій на зберігання пального для малих с/г виробників

4 липня у Мінагрополітики відбулася онлайн-конференція щодо проведення збиральної кампанії та актуальних питань держпідтримки 2019 року

Мінагрополітики «за» скасування ліцензій на зберігання пального для малих с/г виробників

Мінагрополітики повідомляє, що 4 липня у них відбулася онлайн-конференція з керівниками ОДА та відповідними службами щодо проведення збиральної кампанії та актуальних питань державної підтримки 2019 року. Захід пройшов під головуванням в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої та за участі заступника Міністра Володимир Топчія, Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, в.о. віце-президента НААН України Миколи Роїка, представників Мінагрополітики, ДПЗКУ, Аграрного фонду.

«З кожним днем жнива набирають обертів, демонструючи перші непогані результати. Так, станом на 4 липня у 23-х областях вже зібрано 8,2 млн тонн зерна з площі 2,5 млн га, що становить 23% до прогнозу. Але слід не забувати, що погода залишається ключовим фактором ризику, який присутній в роботі аграріїв. Тому ми маємо більше звертати увагу на питання страхування у сільському господарстві, на питанні ризиків, можливості нівелювання ризиків», – зазначила в. о. Міністра Ольга Трофімцева.

За повідомлення від областей, більшість з них проводить жнива в плановому режимі, фіксуючи дещо вищу урожайність проти минулого року. В той же час складна ситуація є на Одещині, Кіровоградщині і Чернігівщині у зв’язку погодними катаклізмами.

Під час заходу окрему увагу було звернено на обговорення актуальних питань державної підтримки 2019 року. Зокрема, йшлося про вирішення проблем і своєчасну сплату дотацій власникам телят у регіонах; налагодження взаємодії з банками в рамках програми здешевлення сільськогосподарської техніки та інше.

Також піднімалося питання щодо ліцензування зберігання пального сільгоспвиробниками і можливості його скасування для малих с/г виробників. Мінагрополітики буде працювати над законодавчим вирішенням цієї проблеми вже найближчим часом.

Крім того, порушувалась тема введення в дію нового ДСТУ-3768:2019 «Пшениця. Технічні умови» та підписання нового Меморандуму з учасниками зернового ринку у кінці серпня, для формування якого регіони до кінця липня мають подати до Мінагрополітики попередні балансові прогнози.

Наступна зустріч з представниками регіонів відбудеться 18 липня у Херсоні під час проведення АГРОПОРТ Південь Херсон 2019.

 

Від редакції: нагадаємо, що до 31 грудня зберігати пальне можна без ліцензій. За це не буде застосовуватися штраф. Але з 1 січня 2020 року ситуація може змінитися. Тому потрібно підготувати до того часу всю документацію для отримання ліцензії в ДФС та подати податківцям заяву.

***

Читайте також:

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»