• Посилання скопійовано

Зеленський вимагає звільнитись в.о. голови ДФС Власова (а той написав заяву)

Причиною вимоги щодо звільнення стало невиконання Власовим прохання Зеленського про звільнення керівників чотирьох митниць в західних областях

Зеленський вимагає звільнитись в.о. голови ДФС Власова (а той написав заяву)

Про це Зеленський заявив на нараді з питань розвитку морських портів України в Одесі, передає кореспондентка Громадського.

«Ми з вами домовилися, що ви звільните митників, якщо вони самі не напишуть заяв на звільнення. Після цього я побачив ваш пост у фейсбуці, і дуже радів, що справді нормальна людина з’явилася, і побачив, що ви їх звільнили. Але надані мені реальні документи не збігалися з вашим постом у фейсбуці. Тобто ви людей відправили у відпустку», – сказав Зеленський. З текстом посту Власова можна ознайомитися тут.

На це Власов відповів, що мета досягнута, адже митники звільнені від виконання обов’язків.

«Дві посадові особи пішли у відпустку за станом здоров’я близьких родичів, і вони написали заяви на звільнення», – зазначив він.

«Ви вважаєте, що я ідіот? Гаразд я, – ви нас усіх вважаєте ідіотами? Я хотів би, щоб ви особисто написали заяву на ваше звільнення. Не пішли у відпустку, а реально це зробили, якщо можна. Якщо ви не можете впоратися з людьми, які є відповідальністю по вашій вертикалі. Скажіть мені дату, щоб я це знав не з фейсбуку, а з реальних документів», – звернувся Зеленський до Власова.

Той відповів, що сьогодні ж напише заяву і відправить її у Кабмін.

Нагадаємо, 6 липня під час поїздки до Львівської та Закарпатської областей Зеленський закликав Власова прийняти жорсткі рішення щодо голів чотирьох митниць Західного регіону – Волинської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької.

9 липня Власов написав у Facebook, що звільнив цих керівників.

***

UPD_14.07.2019

Виконувач обов'язки глави Державної фіскальної служби (ДФС) Олександр Власов все ж написав заяву; Про це він також повідомив у своєму профілю у Facebook.

Щоправда:

  • заява написана на Кабмін, і за законом рішення щодо його звільнення має прийняти саме Кабмін. Коли збереться і вирішить розглянути дане питання;
  • у заяві йдеться не про звільнення, а про "увільнення від виконанння обов`язків голови Державної фіскальної служби";
  • і написана вона у суботу (але це вже дрібниці).

Читайте також:

Джерело: Громадське радіо

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»