• Посилання скопійовано

Новий Уряд планує вивезти з «тіні» ринок пального задля збільшення фінансування ремонту доріг

Новий Уряд має намір узятися за впорядкування сплат акцизів для збільшення бюджету на будівництво доріг

Новий Уряд планує вивезти з «тіні» ринок пального задля збільшення фінансування ремонту доріг

Як повідомляє «Інтерфакс», прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що новий уряд має намір узятися за впорядкування сплат акцизів для збільшення бюджету на будівництво доріг.

«У нас на наступний рік готується стратегія стосовно доріг. Ми очікуємо, що кожен рік ми значно збільшуватимемо фінансування на будівництво доріг. Додаткові кошти ми плануємо отримати завдяки наведенню порядку зі сплатою акцизів – потрібно прибрати «тінь» із ринку паливно-мастильних матеріалів. У нас дуже багато заправок, з яких бюджет нічого не отримує. Ці гроші будуть у Дорожньому фонді», – сказав Гончарук на зустрічі з журналістами в Києві у п'ятницю.

Він додав, що хотів би вдвічі збільшити запланований минулим урядом обсяг фінансування дорожніх робіт на 2020 рік (75 млрд грн – ІФ).

«Я хотів би вдвічі більше (бюджет Дорожнього фонду на 2020 рік, який пропонував минулий уряд, – ІФ), але про реальні цифри поговоримо тоді, коли буде програма. Вона має бути через місяць», – зазначив прем'єр.

Крім того, на думку Гончарука, Україна вибирає дуже мало коштів, які можуть їй запропонувати міжнародні фінансові організації.

«Нам потрібно навчитися ефективніше працювати з нашими міжнародними фінансовими організаціями, тому що ми, за різними оцінками, вибираємо дуже незначну кількість коштів, які ми могли б вибирати. У нас є дешевий ресурс, просто потрібно навчитися з ним працювати», – підсумував він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»