• Посилання скопійовано

Верифікації пенсій та субсидій бути: прийнято за основу законопроект

Народні депутати підтримали за основу в першому читанні законопроект №1231 про верифікацію пенсій та інших державних виплат

Верифікації пенсій та субсидій бути: прийнято за основу законопроект

Народні депутати підтримали за основу в першому читанні законопроект №1231 про верифікації пенсій та інших державних виплат, передає кореспондент РБК-Україна.

За проект проголосували 254 парламентарія.

Законопроектом, зокрема, пропонується ввести верифікацію державних виплат – пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Верифікація держвиплат визначається як комплекс заходів щодо збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/бо здійснення державних виплат.

«Верифікація державних виплат буде здійснюватися в інформаційно-аналітичній платформі (автоматизованій системі накопичення, обробки, аналізу інформації, отриманої від суб'єктів надання інформації) шляхом застосування комплексу заходів щодо збору, проведення аналізу і порівнянню параметрів інформації, а також виявлення невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах , реєстрах, базах даних», – наголошується у пояснювальній записці.

Також нардепи розглянули і альтернативний законопроект №1231-1, який пропонував проведення превентивної та поточної верифікації державних виплат виключно за наявності добровільної письмової згоди на її проведення. При цьому, пенсії і стипендії (крім соціальних стипендій) пропонували не включати в державні виплати, що підлягають верифікації.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував ВР прийняти цей закон за основу.

Як писалось раніше, в проекті державного бюджету на 2020 рік передбачено підвищення пенсій на 8%.

Відзначимо, мінімальна пенсія в Україні зросла на 9% і в 2018 році – до 1497 грн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»