• Посилання скопійовано

Президент підписав закон про добровільне застосування нацстандартів

Президент В. Зеленський 11 жовтня схвалив законопроект №1068 про внесення змін до законодавчих актів у зв'язку з прийняттям Закону «Про стандартизацію»

Президент підписав закон про добровільне застосування нацстандартів

«РБК-Україна» розповідає, що Президент Володимир Зеленський 11 жовтня схвалив законопроект №1068 про внесення змін до законодавчих актів у зв'язку з прийняттям закону «Про стандартизацію», який передбачає перехід на добровільне застосування національних стандартів. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.

Відзначимо, Закон від 20.09.2019 р. №124-IX завершує реформу технічного регулювання, яка почалася в 2014 році. Закон закріплює добровільність застосування національних стандартів на території України.

Нагадаємо, 27 вересня закон про добровільне застосування нацстандартів передали на підпис президенту. Парламент 20 вересня схвалив у другому читанні законопроект №1068.

Нагадаємо також, що парламент 8 скликання прийняв у другому читанні урядовий законопроект №8370 про внесення змін до деяких законів України про військові стандарти відповідно до стандартів НАТО.

Зокрема, Міністерству оборони надаються повноваження щодо забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері військової стандартизації та визначення органу військової стандартизації. Також вносяться зміни до закону «Про стандартизацію» про поширення сфери його дії на військові стандарти.

Закон було опубліковано в "Голосі України" від 16.10.2019 р. №197. Але він набере чинності тільки з 16 жовтня 2020 року.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»