• Посилання скопійовано

Які плани Уряду на 2020 рік?

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук розповів про плани на 2020 рік

Які плани Уряду на 2020 рік?

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук у колонці на Економічній Правді розповів, що Уряд створив «генеральний план» для країни і з весни 2020 року починає «Велике будівництво».

«З 1 січня запрацює е-Малятко – сервіс державних послуг для новонароджених. В кінці січня повноцінно запустимо портал державних послуг «Дія», що дозволить зберігати офіційні документи «в смартфоні».

«З 1 квітня 2020 р запрацює другий етап медичної реформи, яка охопить не тільки «первинку», але також спеціалізовану допомогу, реабілітацію, паліативну допомогу та програму «Доступні ліки» (на яку, разом з інсуліном, ми заклали 3,3 млрд грн). Гроші, нарешті, «підуть за пацієнтом».

«Уже наступного року ми здамо в експлуатацію 100 садків, 100 шкіл, 100 стадіонів, а також 25 центрів екстреної допомоги.  а п’ять років – (плануємо – ред.) капітально відремонтувати 24 тис. км національних доріг, модернізувати 15 аеропортів та 5 портів».

У лютому Гончарук анонсує старт програми кредитування для малого та мікробізнесу для забезпечення бізнесу доступними ресурсами «Повертайся та залишайся» – кредити під 5%, 7% і 9% річних на відкриття власної справи.

За словами прем’єра, рейдерство «вже відступає, але в наступному році ми остаточно подолаємо його як явище».

«Заблокуємо «чорних реєстраторів», усунемо слабкі місця в реєстрах та законодавстві та переведемо всі основні дані та операції в електронну форму, посиливши захист даних та транзакцій».  У новому році продовжить набирати оберти цифровізація та витіснення бюрократії корупції».

Також Гончарук заявив про плани уряду вийти протягом найближчих років «на реальний прожитковий мінімум у 4200 грн».

«Але для цього потрібно запустити та вивести з тіні економіку, а також зробити систему соціального захисту більш ефективною. Почнемо з відв’язки від прожиткового чимало фінансових показників».

При цьому глава уряду заявив, що хотів би, щоб дві речі «були кращими, ніж є» – бюджет 2019 року та  закон про землю.

Серед «істотних досягнень» нового уряду, серед іншого, Гончарук назвав нову програму співпраці з МВФ та контракт про транзит газу з РФ на 5 років.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»