• Посилання скопійовано

Уряд передав у ВРУ законопроект про компенсації за затримки виплат

Законопроект встановлює вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення строків виплати яких проводиться їх компенсація

Уряд передав у ВРУ законопроект про компенсації за затримки виплат

Міністерство соціальної політики України розповідає, що Кабінет Міністрів України передав до Верховної Ради схвалений на останньому засіданні 24 січня 2020 року проект Закону України «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати», який спрямований на боротьбу з боргами по виплатам громадянам.

Коментуючи ініційоване Міністерством соціальної політики рішення, Міністр Юлія Соколовська підкреслила, що Уряд бореться із боргами по виплатам зарплат, пенсій тощо, щоб українці отримували усі кошти своєчасно.

Очільниця відомства наголосила на тому, що громадяни у разі затримок виплат повинні отримувати компенсацію – це справедливо і відповідає філософії роботи Уряду.

Юлія Соколовська зазначила, що законопроект сприятиме мінімізації корупційних ризиків через чіткість встановленої у законі адміністративної процедури прийняття рішень.

Міністр соціальної політики пояснила, що основні зміни, запропоновані Урядом на розгляд народних депутатів – це встановлення чіткого переліку виплат, за затримку яких передбачається компенсація. При цьому механізм виплат не змінюється і враховує інфляцію за період їх затримки.

Нагадаємо, законопроект встановлює наступний вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення строків виплати яких проводиться їх компенсація:

  • пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);
  • соціальні виплати;
  • стипендії;
  • заробітна плата (грошове забезпечення);
  • сума індексації грошових доходів громадян.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»